Terug naar overzicht

Hoe een picanha bereiden?

18
juli

Elke

Zaakvoerder Brochette.be en Bourgonjon.be

Hoe een picanha bereiden?

Op zijn geheel: 

- Leg de hete kolen langs één kant van jouw BBQ, het deel zonder kolen gebruik je om het vlees te garen.

- Leg langs de kant zonder kolen gedurende 45 minuten jouw picanha met de vetrand naar boven.

- Verschuif de picanha geregeld, maar niet draaien!

- Na 45 minuten grill je het vlees langs beide zijden op de hete kolen.

- Vervolgens het vlees 15 minuten laten rusten onder aluminiumfolie en daarna aansnijden.

Op zijn Braziliaans:

- Picanha insnijden in het vet en inzouten met grof zeezout.

- Belangrijk: laat de picanha op kamertemperatuur komen door bijvoorbeeld 1 uur op te warmen in een oven op 50 graden ofwel op een warme plek op de barbecue.

- Dan de picanha gedurende 3 minuten laten schroeien op het vet, daarna het vlees insnijden in reepjes van ongeveer 1 cm.

- Kort aan schroeien op een gloeiende BBQ en blue chaud opdienen. 

- Enkel nog peper en zout toevoegen om de volle smaak van het vlees te kunnen savoureren.

Smakelijk!

Graag nog een woordje uitleg.. Hulp nodig? Of twijfel je over de hoeveelheid? Aarzel niet om ons te contacteren, wij delen graag onze expertise! 

Toegevoegd aan je winkelmandje

Cote à l'os

Prijs: € 12,00
Aantal: 1