Terug naar overzicht

Chianina, gekoesterd in Toscane

04
juni

Elke De Blauwe

Bezieler en zaakvoerder van Brochette.be zaakvoerder van Bourgonjon Vleesbedrijf

Het Chianina– rund vindt zijn oorsprong in Toscane, meer bepaald in Valdichiana, de vruchtbare vallei tussen Arezzo en Chiusi waar de Chianina-rivier stroomt.

Deze soort is beroemd om zijn schoonheid (brede rug en schouders, lange en gespierde romp, indrukwekkende schoft tot 1,8 m hoog), zijn kracht (werd vroeger gebruikt om de akkers te bewerken, volwassen dieren halen meer dan 1000 kg)

Bezit een unieke fijne smaak: lichtjes gezouten,kruidige toets én bijzonder mals. Die smaak is te danken aan de natuurlijke begrazing in de valleien van centraal en noordelijk Italië en aanvullend voedsel zoals maïs en meel uit diezelfde regio.

De echte bistecca alla fiorentinawordt in de beste restaurants ter wereld geserveerd. Het beste vlees komt van vrouwelijke dieren die na ongeveer 16 maanden geslacht worden. Dat levert mager vlees op, licht van kleur, mals en vol smaak.

Dit is een echt Oer ras !

De Chianina behoort effectief bij de oudste rassen ter wereld.

En daar zien de Italianen ook zelf op toe.

Er wordt een stamboek van bij gehouden en bij iedere dier wordt een IGP certificaat afgeleverd om de authenticiteit aan te tonen.

Toegevoegd aan je winkelmandje

Cote à l'os

Prijs: € 12,00
Aantal: 1