Terug naar overzicht

Black Angus van de Azoren... dichtste bij de natuur...

28
november

Elke De Blauwe

Zaakvoerder @brochette.be

Black Angus van de Azoren

De Azoren vormen een archipel in de Atlantische Oceaan die bestaat uit negen bewoonde eilanden en acht onbewoonde eilandjes (samen de Formigas Bank genoemd); een autonome regio van de republiek Portugal die aldus deel uit maakt van de Europese Unie.

De bewoners van de Azoren telen wijndruiven, ananas, bananen en thee, maar leven voornamelijk van hun veehouderij. Met onder andere hun Black Angus die van origine een robuust Schots runderras is met een sociaal en rustig karakter, vandaar dat de dieren dan ook geen hoorns hebben. Je zou bijna zeggen dat deze ‘vriendelijkheid’ is terug te vinden in het vlees, want het vlees is zeer mals en heerlijk van smaak.

De Black Angus is fier, vorstelijk en inktzwart. Ze zijn compact gebouwd en stellen weinig eisen aan hun leefomgeving. Dit runderras is een echte graseter, de kwaliteiten van het gras in hun biotoop zal het aroma, de smaak en de vetdooradering bepalen van uw steak.

Zo onderscheiden wij de smaak in de natuur op de Azoren. De Black Angus runderen blijven het gehele jaar door onder alle weersomstandigheden buiten in de uitgestrekte natuur en onderhouden zichzelf. Deze manier van leven zorgt ervoor dat de dieren langzaam opgroeien tot volwassenen. Tevens betekent dit dat de Black Angusrunderen snel vet vasthouden en vetmesten heeft daarom geen zin. Dat maakt de dieren niet geschikt voor de intensieve veeteelt. Dit alles komt de smaak merkbaar ten goede.

Door de populariteit zijn deze runderen helaas wel vaak doorgefokt. Ze worden op vele plaatsen gefokt zoals in Schotland , Ierland , Australië en Amerika.

Onze Black Angus runderen staan echter nog dicht bij de natuur. Wij maken er immers een punt van alleen de beste kwaliteit aan te bieden, vandaar de verhuis naar de nog onbekende Azoren.

We bieden deze ribeye geportionneerd op 300g aan op brochette.be. Dit is beslist een proevertje waard en ideaal voor een zalig geniet moment met dierbaren.

Toegevoegd aan je winkelmandje

Cote à l'os

Prijs: € 12,00
Aantal: 1